fiene lift 2

Blog 30-9-2023  

In de verplichte rust van de afgelopen tijd komt er weer nieuwe creativiteit opborrelen. Zo raakte ik afgelopen weekend geïnspireerd -nadat ik een reeks aan random foto’s en video’s van mijn dag had geschoten- om een ‘vlogblog’ te maken. Van een super lekker ontbijt (inclusief recept), tot inspiratie om te starten met journalen, tot lichaamsbewustzijnsoefeningen tot aan Flinstone wijsheden. Have fun 🙂

Wakker worden met Fiene

Nadat ik om 07:00 wakker word gebromd en geblaft door Ziva, stap ik met een licht schuldgevoel mijn bed uit. Gisteravond was ik onverwacht de hele avond weg, (in plaats van een uurtje) waardoor ze de hele avond alleen heeft gesleten in d’r bench, she was not amused. Ik neem haar gelijk mee naar buiten. Er moet gesnuffeld worden, andere honden uitgescholden en duiven opgejaagd. Haar dag was weer goed, mijn schuldgevoel weer weggepoetst, en het was nog geen 7:30. 

Nog even terug in bed gekropen, een bodyscan aangezet om nog wat spanning in mijn lijf los te laten en een nieuwe zelfhelingstechniek gedaan op de nier meridiaan. (Beide video’s staan gelinkt ter tip of inspiratie!) Het auto ongeluk heeft de nodige shock, schrik en angst in mijn lijf en systeem gebracht, emoties die (o.a.) gerelateerd zijn aan de nieren. Naast de behandelingen/sessies met verschillende therapeuten en behandelaars ondersteun ik mijn lijf zelf zo veel als ik kan. Ook vind ik het rete interessant om nieuwe technieken uit te proberen en te ontdekken wat het effect is op mijn lichaam en geest. Ik ervaar zo’n enorm verschil in de benadering van ‘herstellen’ vanuit de reguliere gezondheidszorg en vanuit de geneeskunde die “volgens de norm onder alternatief’ valt. Daar deel ik ook graag mijn ervaringen nog eens in. Nu eerst.. verder met mijn dag.

Ochtend routine

Nadat ik mijn amazing nieuwe pakkie aan heb gedaan.. 

Vond ik dat Ziva er als een super cute hoopje hond bij lag op haar kussentje.. 

Deed ik een ademsessie uit het Presence Proces en journalde over de avond ervoor. 

Misschien wel leuk; ik had een feestje van de buuf. Ik kende alleen haar en de ca. 18 andere dames had ik nog nooit gezien. Van tevoren had ik een lichte twijfel om te gaan, maar soms moet je dingen doen buiten je comfort zone. Ik had zo’n vermoeden dat het hele toffe mensen bij elkaar zouden zijn en dat was he-le-maal waar. Het was een gezelschap waarin het er niet toe deed hoe je eruit zag, welke kleding je draagt, welke maat je hebt of wat je “status” is. Niks van die on-boeiende dingen en in plaats daarvan goede gesprekken, koppen thee, héél lekker eten en een klein cocktailtje.. I love it. 

Journal inspiratie: 

  • Hoe heb ik deze dag/avond/lunch/verjaardag/event/afspraak ervaren?
  • Wat heb ik over mezelf geleerd?
  • Waar ben ik dankbaar voor n.a.v. dit event/moment?
  • Voelde ik me echt aanwezig? Zo niet, waar kwam dit door en hoe zou dit een volgende keer wel meer lukken? 
  • Was ik mezelf? 
  • Was er iets wat ik eigenlijk anders/wel/niet had willen doen of zeggen? 
  • Wat zorgde ervoor dat ik dat niet deed op dat moment? 
  • Wat zou ik in een volgende situatie kunnen doen zodat dit wel lukt?  
  • Wat waardeerde ik aan/in een/de ander?  
  • Wat vond ik het leukst/fijnst? 

Breakfast time!

Na mijn gejournal kreeg ik de briljante ingeving om een havermout ontbijtje te maken met chocola.. Ik noem hem Tropical Chocolat Oats! 

Ik heb het recept uitgewerkt, dit was mega lekker! (klik hier of op de foto voor het recept)

Havermout met chocola en mango

Terwijl ik maximaal aan het genieten ben van mijn ontbijtje op het balkon, beginnen mijn vingers te jeuken van de schrijfinspiratie. Ik schreef deze blog over spiritueel ontwaken met het Moppie aan mijn zijde en de zon op mijn bol. 

Als ik een consequente “dankbaarheid journaler” was, was dit er eentje voor in het boekje! Ik vervolgde mijn dagje met een wandeling door het park en een bezoekje aan Lisa’s Deli voor een Zaterdagmiddag snack. Een donders lekkere brownie met framboos…. die een waardige foto voordat ik hem al half verorberd had niet heeft gehaald. Sorry not sorry. Oja.. en dat verorberen deed ik terwijl ik in een heerlijk voetenbadje zat… Zelfzorg als een granny = het nieuwe cool. 

De rest van mijn dagje chillde ik, werkte ik dit vlogblog inspiratie dingetje uit, warmde ik mijn mega lekkere pastinaak-broccoli soepje op die ik op at terwijl ik keek naar ‘ik hou van holland’. Zo’n typisch programma’s op de zaterdagavond waar ik een heerlijk nostalgisch gevoel bij krijg, net als ‘vroegah’ voor de buis met een bakkie chips, mijn broers, moeder en verder helemaal niets. Ik kroop op een -wat ik vroeger burgerlijk en saai zou noemen- tijdstip mijn bed in en dat is waarmee ik dit bloggie afsluit! 

Maar niet voordat ik deze oeroude wijze uit het stenen tijdperk aan het woord laat.. 

Geloof in jezelf! 🙂