Over Fiene

Who's that lady?

Ambitieus, energiek, houdt van yoga, bakken, de natuur en alles op een stel poten. 

Gepassioneerd over persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en alles dat met energie te maken heeft.

Liever één goed gesprek dan 10 “small talks”.

Eet het liefst zoveel mogelijk clean uit de moestuin, heeft zangles, droomt stiekem van een bandje.

Schrijft en deelt over het proces van zelfliefde, zelfvertrouwen, bewustwording en persoonlijke groei, dit alles met een persoonlijke én holistische point of view.

That´s me in a nutshell!

Self love goeroe

Ik zie vaak mensen, vooral vrouwen, die zichzelf klein houden, onzeker zijn, zichzelf vergelijken met anderen of afhankelijk zijn. Dit staat haaks tegenover mijn geloof en het ontketend een vuur in mij. Ik geloof in de onuitputtelijke kracht van vrouwen, onze oerkracht, ons potentieel en heelheid. Van jongs af aan werd ons ingeprent, via sprookjes, romcoms of reclames, dat de zoektocht naar een partner, liefde buiten onszelf en het starten van een gezin nummer één prioriteit zou moeten zijn. Het zou ons compleet moeten maken, lijken alle verhalen te willen vertellen. Maar wat als we al compleet zijn? Wat als we ons eerst eens even richten op het opbouwen van een sterk en onafhankelijk zelfbeeld en een vervullend leven?

Clean lifestyle Junkie

Je lichaam is je geluksmomentjesprocessor! Er is geen belangrijker en zuiverder klinkend instrument dan zij. Is zij blij, ben jij blij. Liefde voor je lijf wordt liefde voor jezelf. Liefde voor jezelf wordt liefde voor je leven. Hoe we voor ons lichaam zorgen en hoe we ons in ons lichaam voelen bepaalt dus VEEL!

Spiritual Fit

Het contact met jezelf bepaalt het contact met de ander en alles om je heen. Het bepaalt in welke mate je kunt voelen, luisteren, zien en horen. Niet alleen wat je al kent, maar ook het onbekende. Openheid en nieuwsgierigheid naar het onbekende en de dingen die je (nog) niet begrijpt geven je de ruimte om te groeien en ontwikkelen. Zo kom je steeds dichter bij je eigen pure kern, wat en wie je echt bent, wilt zijn en ook.. bij het leven dat echt voor jou is weggelegd. 

Mijn motivatie

Mijn vader zei altijd, voordat we de telefoon op hingen; “Meisje, eerst héél veel van jezelf gaan houden. Dan komt de rest vanzelf”. “Ehhh ja… Doe ik pa.. ” Standaard hing ik met een licht gevoel van irritatie op, “dat doe ik toch!” Gevolgd met een gevoel van verwarring. Want, het klinkt zo eenvoudig, maar wanneer bereik je dat punt nou echt? Dat gevoel van volledig blij en content zijn met jezelf en je leven. Het klinkt zo easy (en cheesy btw) maar precies dat, was waar ik onbewust een uitgebreid en intensief project van had gemaakt. Hoe kom je in die flow, bij dat gevoel van ‘s ochtends vroeg opstaan vol levenslust? En hoe kun je dat geheel op eigen kracht bereiken, zonder dat die blijheid van een ander afhangt? Een zoektocht waarin denk ik velen zich herkennen. Ik ben dit gaan trainen. Het leek mij namelijk wel een lekkere en fijne, stabiele, onafhankelijke basis. 

Over een andere boeg

De bekende weg van blijheid geoogst uit korte leuke verzetjes of verliefdheid en blij zijn zolang die ander er maar is kende ik wel. Maar ik kende ook de keerzijde. Want wat als die ander er niet meer is? Of besluit jou niet meer leuk te vinden? Dan eindig je als een hoopje ellende. Ja, dat “geluk” moet in ons zelf zitten, ergens. Die pure kracht, levensenergie, blijheid, dankbaarheid en onafhankelijkheid. Ik wilde het vinden, zodat ik er altijd op terug kon vallen, wat die buitenwereld ook doet en wat de externe factoren ook zijn. Noem het ambitieus, ik noem het, essentieel. Want we beginnen maar met rennen, vliegen, vullen en afleiden, wat we vervolgens het ‘leven’ noemen, zonder te weten wie en wat we daadwerkelijk zijn.

De holistische aanpak

Ik bouwde zonder dat ik het doorhad aan een survival guide waar steeds een onderdeel bij kwam. Ik herstelde mijn fysieke lichaam, door middel van voeding, beweging, in- en ontspanning. Mijn emotionele en mentale lichaam door weer te leren voelen, luisteren en stilstaan. Door te bestuderen hoe ons brein functioneert, waar gedachtes, emoties en patronen vandaan komen en hoe je dit schijfje kunt herprogrammeren. Ik begon ook mijn spirituele kant af te stoffen, begon weer met yoga en meditatie en liet mijzelf inwijden in Reiki. Dat bracht mij bij het laatste, maar onmisbare stukje, het energetische lichaam. Je kent het wel, dat lichaam of zintuig dat ons verteld dat er iets niet in de haak is en dat haarfijn aanvoelt als er spanning of enigheid in de lucht hangt. Dat lichaam dat ongemerkt als een kameleon de energie met de bijbehorende gevoelens en emoties van een ander overneemt, als je even niet oplet.

Het recept

Bij het herstellen en in balans brengen van ieder stukje, bleek een combinatie nodig te zijn van discipline en zachtheid om de opgespaarde ‘blessures’ te kunnen helen. Simpelweg door ze in de ogen te kijken met lef en ze te accepteren vanuit liefde. En eigenlijk is dit de basis geworden van dit platform. Een verzameling van ervaringen, inzichten, tools en informatie om ons fysieke, mentale, spirituele en energetische lichaam weer in balans te brengen en (terug) in haar kracht te zetten. En zo ontstond deze survival guide voor de vrouw die meer wil, anders is en zich los wil maken van rollen, gedachten en patronen die haar ervan weerhouden te zijn wie zij echt is en het leven te leven waarvoor ze geboren is.

Mijn wens is jou te inspireren, op welke manier dan ook. En ik hoop dat deze plek vele vrouwen daarbij mag gaan helpen.