Over Fiene

Liefde voor schrijven..

Mijn vingers bewegen zich sneller over het toetsenbord dan dat mijn hoofd kan bedenken waardoor wat ik schrijf, uit mijn hart komt. Ik schrijf en deel over:

Het leven van een bewuste, onderzoekende, creatieve, spirituele en single dertiger.

Oja, dat laatste is ook wel een item. Mijn kijk op relaties en toxische relaties daar zou ik een boek over kunnen vullen en schrijf ik graaag over.

Mijn wens? Een iets bewustere wereld met wat meer verbinding, liefde en compassie

En misschien is het wel daarom dat ik schrijf over bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling, SPIRITUALITEIT, ontwaken, heling, innerlijk kind werk, INTUÏTIE,  ONBELAST leven, leven in VRIJHEID,  inspiratie, ENERGIE, ZIN, YOGA en alles wat je PLEZIER en frequentie verhoogt :)

Over deze blog..

Mijn vader zei altijd, voordat we de telefoon op hingen; “Meisje, eerst héél veel van jezelf gaan houden. Dan komt de rest vanzelf”. “Ehhh ja… Doe ik pa.. ” Standaard hing ik met een licht gevoel van irritatie op, “dat doe ik toch!” Gevolgd met een gevoel van verwarring. Want, het klinkt zo eenvoudig, maar wanneer bereik je dat punt nou echt? Dat gevoel van volledig blij en content zijn met jezelf en je leven. Het klinkt zo easy (en cheesy btw) maar precies dat, was waar ik onbewust een uitgebreid en intensief project van had gemaakt. Hoe kom je in die flow, bij dat gevoel van ‘s ochtends vroeg opstaan vol levenslust? En hoe kun je dat geheel op eigen kracht bereiken, zonder dat die blijheid van een ander afhangt? Ik ben dit gaan trainen. Het leek mij namelijk wel een lekkere en fijne, stabiele basis

De holistische aanpak

Ik bouwde zonder dat ik het doorhad aan een holistische kijk op ‘leven‘ waar steeds een onderdeel bij kwam. Ik herstelde mijn fysieke lichaam, door middel van voeding, beweging, yoga, in- en ontspanning. Mijn emotionele en mentale lichaam door weer te leren voelen, luisteren en stilstaan. Door te bestuderen hoe ons brein functioneert, waar gedachtes, emoties en patronen vandaan komen en hoe je dit schijfje kunt herprogrammeren. Ik begon ook mijn spirituele kant af te stoffen, begon weer met yoga en meditatie en liet mijzelf inwijden in Reiki. Dat bracht mij bij het laatste, maar onmisbare stukje, het energetische lichaam. Je kent het wel, dat lichaam of zintuig dat ons verteld dat er iets niet in de haak is en dat haarfijn aanvoelt als er spanning of enigheid in de lucht hangt. Dat lichaam dat ongemerkt als een kameleon de energie met de bijbehorende gevoelens en emoties van een ander overneemt, als je even niet oplet.

Het recept

Tijdens deze hele reis ontdekte ik mijn liefde voor schrijven. Mijn vingers bewegen zich sneller over het toetsenbord dan dat mijn hoofd kan bedenken, waardoor wat ik schrijf, uit mijn hart komt. En zo is deze blog ontstaan. Een plek voor een verzameling aan ervaringen, hersenspinsels, inzichten, creatieve ingevingen en impulsen, gezonde recepten, boeken, films, kennis en gewoon… mijn kijk op het leven en ontdekkingen van het leven. 

Het leven van een bewuste, onderzoekende, creatieve, spirituele en single dertiger.

Oja, dat laatste is ook wel een item. Mijn kijk op relaties (de gemiddelde relatie) daar zou ik een boek over kunnen vullen en schrijf ik graaag over!

Mijn wens? Een iets bewustere wereld met wat meer verbinding, liefde en compassie

Fiene