Tropisch Havermout ontbijt

Tropical Chocolat Oats

In deze blog las je over mijn me-ga lekkere ontbijtje. Ik eet altijd vrij intuïtief, ik maak waar ik trek in heb en deze ochtend was dat een ontbijt met chocola. Ideaal voor bepaalde periodes in de maand 😉 Wanneer je lichaam bepaalde voedingsstoffen extra nodig heeft, waardoor je bijvoorbeeld de bekende chocolade cravings kunt krijgen. Veelal keuren we dit op een of andere manier vaak af bij onszelf omdat het ‘niet goed’ zou zijn. Met als gevolg dat je vroeg of laat toch een hele reep op hebt gegeten. Dat dat niet heel fijn voor je lijf is, is natuurlijk wel een beetje waar.. áls je hiervoor de bewerkte chocolade repen vol suikers aanvalt!

Door op tijd naar je lichaam te luisteren en bepaalde ingrediënten al aan je maaltijden toe te voegen blijf je ongezondere cravings voor. Stukkie fijner voor je lijf! En ook nog eens… veel lekkerder 🙂 

Genoeg gebabbeld, nu naar dat chocolade havermout ontbijt!

Havermout ontbijt met chocola – Tropical Chocolat Oats

  • Havermout – ik gebruik voor de portie altijd deze cups. Voor mij is de â…“ cup genoeg.
  • Kokosmelk – ik kook altijd een beetje op gevoel maar de algemene regel is 1 deel havermout, 2 delen (plantaardige) melk of water
  • 1 dadel
  • Snufje zout
  • 2 theelepels kaneel (ik gebruik deze maatlepels)
  • Scheutje vanille extract 
  • Agavesiroop of maple syrup 
  • Grote rijpe banaan
  • Hand diepvries mango stukjes 
  • Hand hazelnoten
  • Cacao
  • Kokossnippers

Spoel de dadel af, snijd in stukjes en breng de havermout met de kokosmelk, snufje zout, kaneel, stukjes dadel, vanille extract en een klein scheutje agave/maple syrup aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat langzaam pruttelen tot het de structuur heeft die je wilt. 

Prak ondertussen de helft van de banaan in een schaaltje tot het een egaal mengsel is. Wanneer de structuur van je havermout bijna naar wens is, schep je de geprakte banaan erdoor en voeg de diepvries mango stukjes toe, zodat deze ontdooien en zacht worden.

Zet het pannetje dan even opzij. 

Chocolade topping:

  • 0,5 TBSP pure cacao (geen afgestreken schep maar een schep met een heuveltje erop, ik gebruik deze maatlepels)
  • 0,5 TBSP agave siroop 
  • ¼ TBSP water 
  • Snufje zout

Mix deze ingrediënten door elkaar tot het een egaal mengsel is. 

  • Mocht je het nog iets te bitter vinden kun je extra agave toevoegen
  • Ook vanille extract is heel lekker om toe te voegen aan het cacao mengsel, ik gebruik dan iets minder agave. Anders wordt het te dun.

Hak de hazelnoten in stukjes en snijd de rest van de banaan in plakjes. 

Schep de havermout in een schaaltje, voeg de plakjes banaan toe, schep de chocola erover en strooi de hazelnoten eroverheen. Schenk er nog een schepje ( â…› cup of een scheutje ) kokosmelk overheen en top af met kokossnippers en wat kaneel. 

Eet smakelijk! 

… And have a Happy Tropical Chocolat Oats Day!

Havermout met chocola en mango