tea-gd57d226db_1280

Het ontstaan van dit platform.

Mijn vader zei altijd, voordat we de telefoon op hingen; “Meisje, eerst héél veel van jezelf gaan houden. Dan komt de rest vanzelf”. “Ehhh ja… Doe ik pa.. ” Standaard hing ik met een licht gevoel van irritatie op, “dat doe ik toch!” Gevolgd met een gevoel van verwarring. Want, het klinkt zo eenvoudig, maar wanneer bereik je dat punt nou echt? Dat gevoel van volledig blij en content zijn met jezelf en je leven. Het klinkt zo easy (en cheesy btw) maar precies dat, was waar ik onbewust een uitgebreid en intensief project van had gemaakt. Hoe kom je in die flow, bij dat gevoel van ‘s ochtends vroeg opstaan vol levenslust? En hoe kun je dat geheel op eigen kracht bereiken, zonder dat die blijheid van een ander afhangt? Een zoektocht waarin denk ik velen zich herkennen. Ik ben dit gaan trainen. Het leek mij namelijk wel een lekkere en fijne, stabiele, onafhankelijke basis. 

Over een andere boeg

De bekende weg van blijheid geoogst uit korte leuke verzetjes of verliefdheid en blij zijn zolang die ander er maar is kende ik wel. Maar ik kende ook de keerzijde. Want wat als die ander er niet meer is? Of besluit jou niet meer leuk te vinden? Dan eindig je als een hoopje ellende. Ja, dat “geluk” moet in ons zelf zitten, ergens. Die pure kracht, levensenergie, blijheid, dankbaarheid en onafhankelijkheid. Ik wilde het vinden, zodat ik er altijd op terug kon vallen, wat die buitenwereld ook doet en wat de externe factoren ook zijn. Noem het ambitieus, ik noem het, essentieel. Want we beginnen maar met rennen, vliegen, vullen en afleiden, wat we vervolgens het ‘leven’ noemen, zonder te weten wie en wat we daadwerkelijk zijn.

De holistische aanpak

Ik bouwde zonder dat ik het doorhad aan een survival guide waar steeds een onderdeel bij kwam. Ik herstelde mijn fysieke lichaam, door middel van voeding, beweging, in- en ontspanning. Mijn emotionele en mentale lichaam door weer te leren voelen, luisteren en stilstaan. Door te bestuderen hoe ons brein functioneert, waar gedachtes, emoties en patronen vandaan komen en hoe je dit schijfje kunt herprogrammeren. Ik begon ook mijn spirituele kant af te stoffen, begon weer met yoga en meditatie en liet mijzelf inwijden in Reiki. Dat bracht mij bij het laatste, maar onmisbare stukje, het energetische lichaam. Je kent het wel, dat lichaam of zintuig dat ons verteld dat er iets niet in de haak is en dat haarfijn aanvoelt als er spanning of enigheid in de lucht hangt. Dat lichaam dat ongemerkt als een kameleon de energie met de bijbehorende gevoelens en emoties van een ander overneemt, als je even niet oplet.

Het recept

Bij het herstellen en in balans brengen van ieder stukje, bleek een combinatie nodig te zijn van discipline en zachtheid om de opgespaarde ‘blessures’ te kunnen helen. Simpelweg door ze in de ogen te kijken met lef en ze te accepteren vanuit liefde. En eigenlijk is dit de basis geworden van dit platform. Een verzameling van ervaringen, inzichten, tools en informatie om ons fysieke, mentale, spirituele en energetische lichaam weer in balans te brengen en (terug) in haar kracht te zetten. En zo ontstond deze survival guide voor de vrouw die meer wil, anders is en zich los wil maken van rollen, gedachten en patronen die haar ervan weerhouden te zijn wie zij echt is en het leven te leven waarvoor ze geboren is.

Mijn wens is jou te inspireren, op welke manier dan ook. En ik hoop dat deze plek vele vrouwen daarbij mag gaan helpen.