door-215349_640

Feel good films over vrouwen die het roer omgooien 

Ik word altijd blij van films waarin een vrouw opnieuw begint, het roer omgooit, op zoek gaat naar zichzelf en een heel nieuw leven begint. Vrouwen die het gewoon net wat anders doen dan de rest, ik hou er van, wellicht… omdat ik mezelf er in herken. Dit zijn drie feel-good en inspirerende favorieten van mij, ben benieuwd of je ze alle drie al kent en of je nog soortgelijke films kent!

Under the Tuscan Sun 

Als je huwelijk strandt en je het huis dat je kocht van je eigen verdiende geld kwijt raakt aan je ex-man, wat doe je dan? Schrijfster Frances maakt het mee, reist af naar Toscane en begint opnieuw.

Eat Pray Love 

Als je besluit dat het leven waarin je je een vreemde voelt van jezelf nu echt klaar is, is het tijd op reis te gaan, mét jezelf en ín jezelf. Liz gooit het roer om en gaat op  zoek naar zichzelf, heling en… pizza’s in de drie i’s, Italie, India en Indonesië.

Deze klassieker kijk ik toch zeker wel één keer paar jaar en wat ik er zo extra tof aan vind is dat het een verfilming is van het waargebeurde verhaal van Elizabeth Gilbert. 

Julie & Julia

Een heerlijke film waarin Amy Adams als Julie Powell de uitdaging met zichzelf aangaat om in een jaar tijd alle gerechten uit te proberen uit het boek ‘Mastering the art of French Cooking’ van Julia Child (gespeeld door Meryl Streep). Het is niet alleen maar een uitdaging ‘voor de lol’, maar tevens een manier om te ontsnappen aan een stukje realiteit; de saaie baan waar ze niet blij van wordt. Ze vindt ZIN en passie tijdens en voor dit project, ze houdt er een blog over bij met alle ups en downs die dat met zich mee brengt. Tegelijk volg je het leven van Julia Child, in het mooie Parijs in de jaren 50. Om haarzelf wat om handen te geven besluit ze, levenslustig, humoristisch en authentiek als ze is, de Franse keuken onder de knie te krijgen..

Welke films passen er nog meer in dit lijstje? Laat het hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *