man-gfa8472e73_1920

Meebewegen VS Forceren 

Wanneer je vast zit, in je hoofd zit, in een constante cirkel van gedachten zit, je het gevoel heb klem te zitten, niet te weten wat je moet, je een zware energie ervaart of geen energie meer ervaart, je aan het overdenken bent hoe je bepaalde zaken en situaties in je leven op moet lossen of in moet vullen… STOP dan met focussen op het zogenaamde probleem en verleg je aandacht. Kijk een andere kant op, niet om het ‘probleem’ te negeren, maar omdat je geen problemen met je hoofd op kunt lossen die in je hoofd zijn ontstaan. Problemen bestaan letterlijk NIET. Het zijn onze gedachten en het is onze perceptie van iets dat een situatie tot een ‘probleem’ of een ‘struggle’ maakt. Het zijn onze gedachten die ons wijs maken dat de situatie zoals die is niet goed is zoals die is en dat die veranderd dient te worden… en rap een beetje.

In de flow

Het leven vráágt van ons om mee te bewegen met de veranderingen die zich in en om ons heen voordoen. En daar zit de crux. Het vraagt van ons om mee te bewegen, om in contact te blijven met dat onderbuikgevoel dat zegt; Héé, deze kant die je nu op denkt te gaan voelt me toch niet helemaal chill! Of… YES! Deze kant moeten we op! Dit pad staat me wel aan! Meebewegen. In plaats van met je hoofd bedenken hoe je tegen de stroom in kunt gaan, of als een dolle met de stroom mee moet gaan zwemmen. Let it go. Het leven, de wereld, het universum, de mensen om je heen, de energie die er op dit wereldje rond dwarrelt.. Het werkt VOOR jou, niet tégen jou. Het is aan ons om ons erop af te stemmen, stil te worden en te luisteren. Wat leeft er nu in je? Is het een zee aan emoties die gehoord en verwerkt wil worden? Is het een oud patroon, verdriet, trauma wat geheeld wenst te worden zodat je vrij kunt zijn wie je bent en de stappen kunt zetten die jouw mooie leven van je vraagt. Is het een sluimerend verlangen om een grote sprong in het diepe te maken? Afstemmen op jezelf en intunen bij jezelf is de manier om echte antwoorden te vinden die 100% vanuit JOU komen. Antwoorden op vraagstukken waarmee je rondloopt en wensen die je koestert. Als er dingen niet stromen, niet flowen, moeizaam gaan, méga veel energie kosten en een shitload aan gedachten en brainfog opleveren.. Is het tijd om de switch te maken.

Van worstelen en struggelen naar overgave en in de flow leven 

Ons brein en ons systeem heeft twee opties om uit te kiezen. Angst en Liefde. Bij iedere keuze, in ieder moment en iedere dag heb je opnieuw de keuze. Laat je jezelf leiden door angst? Of door liefde. Angst stuurt je in de richting van verkramping, denken, óverdenken, forceren, struggelen. Angst wil zich niet overgeven, angst wil niet loslaten, angst wil controleren, weten hoe en wat en wanneer,  angst… durft niet te vertrouwen. 

En de basic rule is,

waar angst is, is geen liefde. 

Waar angst aan het roer staat en regeert IS geen liefde. Liefde is de opposite. Liefde is vrij, Liefde is vertrouwen, overgave, verbinding, flow, energie, vrijheid en acceptatie. Het is goed, jij bent goed, ik ben goed. Precies zoals het is, precies zoals wij zijn. Liefde is bevriend met vertrouwen en nieuwsgierigheid naar al het moois dat komen gaat…

Hoe kom je uit een struggle?

Wanneer je in een struggle verkeert, vast zit in je hoofd, mega aan het overdenken bent en in zon ‘heerlijke’ cirkel van gedachten zit.. Hoeft enkel het knopje omgezet te worden. Laat de gedachten los, neem afstand van de situatie en ga jezelf onderdompelen in liefde. Hoe? Wanneer we in ons hoofd zitten, zitten we niet ons lichaam. Wil je dus uit je hoofd, spendeer dan tijd aan en met je lichaam. Zorg voor je lichaam, ga bewegen, dat brengt gelijk de verstokte, gestagneerde en verstijfde energie weer in beweging. Energie in beweging creëert ruimte voor antwoorden, ingevingen en creativiteit. Ga de natuur in, wandel, ren, loop en maak je hoofd leeg. Laat los, vertrouw en focus je op één ding; jezelf. Maak je energie weer licht, zorg dat je frequentie omhoog gaat, je hoofd weer leeg raakt en kom weer in het moment. Dit is zo simpel als: ga dingen doen die je LEUK vind, zonder enige reden, plan of doel.

Enkel en alleen omdat je ze leuk vind. DAT is het doel.

Je wilt je energie weer laten stromen, je energie weer omhoog brengen, weer connectie maken met jezelf. Uit die lage frequentie die voelt als zware energie en OMHOOG met die vibe. Kook, bak, sport, puzzel, ben creatief, maak dingen, ga in bad, pak een oude hobby op, knutsel, fotografeer, maak muziek, leer een instrument bespelen, doe iets nieuws, zing, dans… Ga bloemschikken… Anything! Waarmee je uit je hoofd komt, in je lijf, in het moment en lekker op kunt gaan in hetgeen je aan het doen bent. 

Het antwoord zit IN jou. Je hoort het vanzelf helder wanneer je al die gedachten tot bedaren hebt gebracht. Wanneer je weer omgeschakeld bent van angst naar liefde en het vertrouwen is hersteld. Stop met focussen op de-in-het-hoofd-ontstane-problemen en richt je enkel en alleen op het verhogen en in beweging brengen van je energie.

Dit moment is goed. Precies zoals het is. 

Echt waar. 

Liefs

P.s Herken je struggle, het in je hoofd zitten, de zwaar voelende energie en zou je er graag hulp bij willen? Dat kan!