joyful life

Hoe weet je wat je wilt met je leven?

Het is grappig hoe het leven soms loopt. Hoe je met je hoofd bepaalt hoe het zou moeten gaan, of hoe je denkt te willen dat het gaat. Hoe je verstrikt kan raken in vragen als wat wil ik doen voor werk? Wat wil ik doen met mijn leven? Wie wil ik zijn.. of worden? Welke kant moet ik op, welke richting moet ik op denken? Vandaag wil je misschien dit… en morgen weer dat.. En dan ineens is er een moment waarop het klikt. Niet in je hoofd, maar gewoon buiten in het echte leven. Een moment waarop er ineens een onverwachte pad wordt vrijgemaakt die je uitnodigt; hier moet je zijn. Onlangs gebeurde mij dit en het verruimde mijn blik op… overgave?

Doen wat je leuk vind

Van mijn 20e tot mijn 30e runde ik een salon. Ik begon hiermee vanuit plezier en dat was mijn enige navigatie door de tijd heen, als ik iets leuk vond deed ik het. Tot er, door de combinatie van een onverwerkt verleden, een toxische relatie en iets te veel hooi op mijn vork, een eindje werd gebreid aan het plezier. Ik bevond me op een plek zonder vaste grond onder mijn voeten. Mijn gedachten en ik zweefden in cirkels en die dwaalden steeds verder af naar beneden. Ik besloot uit die cirkel te stappen, ik vertrok in mijn eentje naar Portugal. Een week met mezelf en een super lieve vrouw waarmee ik elke dag wandelcoach sessies deed in de overweldigend mooie natuur aan de kust in Portugal.

Creëer ruimte.. voor jezelf!

De oordeelvrije aandacht, het luisterende oor, de spiegels die ze me voorhield, de vragen en de antwoorden die naar me toe kwamen in onze gesprekken. Het was het grootste kado dat ik mezelf ooit heb gegeven. Daar in Portugal maakte ik sinds lange tijd weer een beweging naar mezelf toe, naar binnen en naar alles wat daar leefde. Ondanks dat ik al jaren daarvoor kennis had gemaakt met verschillende bewustwordings `methodes`, persoonlijke ontwikkeling, therapievormen en zelfzorg-stuff, begon hier eigenlijk pas het echte proces van de puurste versie van mezelf worden. 

Opnieuw beginnen kan altijd, iedere dag

We zijn nu ruim zes jaar verder, in die tijd bouwde ik mijzelf, mijn zelfvertrouwen en mijn leven weer opnieuw op. Ik werkte bij een paar verschillende bedrijven en op elke plek wist ik dat het tijdelijk was. Mijn hart lag er niet, maar het was prima voor toen. De beauty branche had ik afgezworen kan ik wel zeggen. Het was een kwestie van uitzoeken wat ik nu echt wilde gaan doen. Door de tijd heen kreeg ik al geregeld hints. Hints die zich toonden in een jasje van wild enthousiasme, een oplaaiend vlammetje ergens in mijn systeem, in mijn lijf, energie boosts en ontembare blijheid als er zich bijvoorbeeld een gelegenheid aandiende dat ik weer een bedrijfsruimte kon gaan huren. Of juist het tegenovergestelde, ik voelde mijn energie wegstromen als ik dacht aan bijvoorbeeld jarenlang op een bepaalde plek blijven werken. Maar ik duwde deze hints nog even weg. De beauty branche was done for me, dus ja.. wat wilde ik voor mezelf beginnen? Tot er een tijdje geleden een mail voorbij kwam met een vacature voor een beauty salon. Hell jeah, daar was dat vlammetje weer!

Zet je hoofd op de bijrijdersstoel en je energie, gevoel en hart aan het stuur

Er was weinig ´logica´ om iets met deze vacature te doen, voornamelijk doordat het urenaantal dat er bij stond veel te laag was en ik de beauty branche radicaal had afgezworen! Maar what the hell, het vlammetje laaide niet voor niks op. Ik schreef een brief, ging op gesprek en alles voelde helemaal zoals het moest zijn. Alsof de weg voor mij was vrijgemaakt en mij die richting op duwde. Ik kreeg de baan aangeboden. Vanaf het moment dat het definitief was en het idee was geland voelt het alsof ik na een aantal jaren op zijweggetjes te hebben gezeten eindelijk weer op mijn hoofdweg terecht was aangekomen. Het voelt alsof de universe een soft launch heeft gecreëerd om me weer terug bij mijn roots te brengen. Met mijn tenen dippend in deze oude vertrouwde wereld herinner ik me weer wie ik OOK ben. Ik voel een mega boost aan helderheid, ideeën en zin om die ideeën weer vorm te gaan geven. Precies zoals ik met mijn salon deed, op gevoel en met maar één motivatie: mezelf en anderen BLIJER maken.

Overgave

Op jonge leeftijd begon ik voor mezelf en dat was iets wat ik heerlijk vond. Het past bij mij en mijn karakter om helemaal mijn eigen weg te gaan en alles helemaal op mijn eigen manier te doen en iets creëren wat helemaal van mij is. (De motivatie achter deze blog) Nadat ik met mijn salon stopte en voor een baas ging werken bleef dat altijd wringen. Hierdoor speelde vaak de vragen door mijn hoofd, wat moet ik? Ik wil iets voor mezelf, wat wil ik, hoe wil ik het, wat wil ik nou echt weer gaan doen? Nu deze baan op mijn pad is gekomen en ik weer die oude vertrouwde ondernemende energie voel, weet ik.. je kunt het niet forceren, het komt ‘vanzelf’.

Als je je richt op jezelf, je eigen ontwikkeling, jezelf ontdoen van remmende gedachten, patronen, en negatieve invloeden komen antwoorden en kansen vanzelf op je pad. Als je dit wilt versnellen, voor zover mogelijk, wordt dan stiller, rustiger en begin met luisteren naar die fluisterende, sluimerende gedachten en energie. Ze zijn er niet voor niets. 

Is deze baan mijn eindbestemming? Zeker niet, maar ik voel heel sterk dat het precies is waar ik nu moet zijn en nergens anders. 

En dat… is overgave. 

Liefs, F