synchroniteit

Fascinatie voor mensen    

Al zo lang ik weet ben ik gefascineerd geweest door het gedrag en de beweegredenen van mensen. De motivatie van mensen waarom ze doen wat ze doen en waarom ze zeggen wat ze zeggen. Wat de bodem is waar ze zelf (soms) geen weet van hebben, maar wat de basis is van alles wat ze doen, voelen, zeggen, aantrekken, creëren en.. hoe je met een ander omgaat. Van emoties die bewust of onbewust geuit worden als irritaties, frustraties, afreageren, opkroppen, inslikken, tot aan verdoven, pleasen, aanpassen, altijd de aardige willen zijn, intappen bij een ander, een ander willen controleren of domineren. Zo groot, klein of subtiel als maar kan. 

Een heel tof boek waarin het ‘spel om energie’ duidelijk wordt en in een mooie verhaalvorm is verwerkt is; de Celestijnse Belofte

Een onbewuste spel dat bij vrijwel iedereen onder de oppervlakte gaande is. Zonder dat er op gelet wordt, zonder dat het voor het oog direct zichtbaar is, is er een constant spel gaande en zoals bij ieder spel hebben we geleerd dat het gaat om winnen. Het winnen van energie in de vorm van je gelijk, macht, controle, aanzien, of noem maar op…  

Maar waar de één wint, verliest de ander. Dat kan anders!

We zijn niet meer dan een verlengstukje van de natuur, een onderdeel waarin het nooit gaat om winnen, maar om bijdragen. Bijdragen aan het geheel, zodat het geheel kan “winnen”, om maar even in die context te blijven. Winnen met in deze de betekenis van evolueren, opbloeien, helen, floreren, transformeren, groeien, per generatie maar ook in je eigen leven. Groeien, helen en weer tot je kern komen, die kern zonder alle opgelegde en aangeleerde patronen, gedachte structuren en conditioneringen. Steeds puurder en meer jezelf worden, wat je krachtiger maakt, je frequentie omhoog brengt, je trilling versterkt waardoor je steeds meer en meer aantrekt wat écht bij jou hoort. Waardoor je impact op je omgeving en het geheel almaar groter wordt en jouw bijdrage oh zo waardevol. 

Synchroniciteit

Een staat die voelbaar is doordat je steeds fijner in je vel gaat zitten, je steeds meer energie ervaart en voldoening. Niet-weten maakt plaats voor weten, het pad van vertrouwen in jezelf en het leven wordt weer vrijgemaakt zodat je het kunt belopen, je ervaart synchroniciteit, dingen kloppen! Je ervaart geen angst meer die ervoor zorgt dat je alles maar wilt controleren en overal aan vast wilt klampen, maar een gegrond gevoel van vertrouwen en overgave waardoor je los kunt laten en in vrijheid kunt leven. Wetende dat dat wat bij jou hoort, bij jou komt en bij jou blijft voor zolang als nodig is en klopt. 

Als ik getuige ben van situaties waarin dat hele onbewuste en vaak onzichtbare energie “spelletje” wordt gespeeld, wekt dat mijn fascinatie én motivatie. Wanneer ik een moeder uit zie vallen tegen haar zoontje omdat hij niet stil in een stoeltje wil zitten op een terras vol mensen en prikkels… Wanneer ik twee ‘liefdespartners’ verwikkeld zie in een constante strijd om gelijk… Wanneer ik een dochter het gedrag van haar moeder zie nadoen waardoor ze haar spiegelbeeld en lichaam constant bekritiseert, afwijst en straft.. 

Ja.. dan voel ik een ontploffend hart en een ongekende drive om te blijven schrijven, er is nog zoveel te leren voor ons als mens. 

Liefs,