the-heart-of-ga29dbdcb7_640

Oud en nieuw

Afgelopen dagen speelde ik met een idee; hoe zou het zijn om oud en nieuw alleen te vieren? Zou ik me dankbaar kunnen voelen voor al het oude dat er wordt afgesloten en het nieuwe dat we verwelkomen? Zou ik zo’n avond die ik vrijwel altijd onder het ‘genot’ van een flink aantal borrels en omringd met mensen heb gevierd, ook alleen kunnen vieren, nuchter en zonder me eenzaam te gaan voelen of het gevoel te krijgen dat ik iets mis? 

Verandering van spijs

Als ik iets heb geleerd over mijzelf in het afgelopen jaar is dat hoe ik mezelf constant trigger en uitdaag om uit mijn comfortzone te stappen. Of het nou gaat om mezelf motiveren om te gaan sporten, nieuwe dingen te doen die ik op het eerste oog eng of spannend vinden, of grote en kleine veranderingen teweeg brengen, ik doe het. En altijd is de uitkomst goed. Misschien was die anders dan ik verwachtte, maar het bracht me altijd meer dan hetgeen dat ik ervoor deed. Dus ik besloot; ik ga het doen. Ondanks verschillende uitnodigingen van familie en vrienden, ik blijf met oud en nieuw alleen thuis. Tja.. what can I say.. Soms ben ik gewoon een tikkeltje vreemd. En nu, terugkijkend, ik snap het. Onbewust heb ik de laatste jaren enorm in mezelf geïnvesteerd en in het afgelopen jaar stond misschien wel meer dan ooit in het teken van; vrienden worden met mezelf. Plezier kunnen hebben met mijn eigen gezelschap, troost vinden in mijn eigen aanwezigheid en mijzelf precies de dingen geven die ik nodig heb. Ik noem dit de basis van een gelukkig en vrij leven; volledige onafhankelijkheid. Niet alleen in materiële vorm, maar juist op emotioneel gebied. Want, als je denkt aan alleen zijn met oud en nieuw, wat roept dat voor gevoel op? 

Reflectiemomentje

Dus daar zit ik, oud en nieuw, op de bank. Ik wilde mezelf niet non stop afleiden met vermaak dus ik nam af en toe een bewust reflectie momentje. En daar zittend op de bank, realiseerde ik mij dat ik me meer dan ooit verbonden voelde met de mensen om mij heen. Dat ik me met meer liefde omringd voel dan dat ik ooit eerder heb ervaren. En ik kan het niet anders omschrijven dan dat dit “simpelweg’ het resultaat is van de liefde die ik in en voor mezelf heb gevonden. Liefde is er nooit tekort, het kent geen tekort en liefde is er altijd. Eenzaamheid is dan ook nooit een tekort aan mensen die fysiek om je heen zijn. Eenzaamheid is een emotie die ontstaat bij een gebrek aan verbinding met jezelf. Dat is de uitnodiging die er voor onszelf ligt; die verbinding tot in zijn zuiverste vorm herstellen. Het is een onsterfelijke verbinding, waar we altijd op terug kunnen vallen en het is de enige verbinding die nooit buiten bereik ligt. Er is één keus voor nodig, en dat is de volledige verantwoordelijkheid nemen voor álles wat je voelt. Ook als je ervan overtuigt bent, dat die verantwoordelijkheid, soms benoemd als schuld, bij een ander ligt. Mijn vader zei jarenlang voordat hij de telefoon ophing, meisje, eerst heel veel van jezelf gaan houden, dan pas de rest. 

Vrijheid

Gister, dansend, springend en zingend HAPPY NEWYEAAAAARRRR gonzend over het Wezenlandenpark vanuit mijn balkon (oke ik kwam misschien niet over het vuurwerkgeweld uit) was dat wat ik voelde. I did it pa! Ik voelde me intens gelukkig, omringd met liefde, vrolijkheid, blijheid en energie. Ik voelde me dankbaar voor alles wat ik al heb mogen ervaren en meemaken en opgelaten om het nieuwe jaar in te gaan, vol levenslust en ZIN in alles wat er weer voor moois komen gaat. Als er iets is wat me heeft geleid naar dit gevoel is het wel het luisteren naar mijn hart en daardoor aan te gaan wat in eerste instantie ongemakkelijk lijkt. Vaak blijven we veel te makkelijk en lang op de comfortabele plek waar we zitten en ligt ons hart ergens te verstoffen in een grijzig hoekje. Maar het wil gehoord worden, geleefd worden en verbinden met dat waar het sneller van gaat kloppen. Het wil van die onderste plank gehaald worden, afgestoft en opgepoetst.

Laten we 2022 in gaan met een open hart waarin ruimte, tijd, liefde en aandacht is voor alles dat gehoord en gezien wil worden. Laten we in 2022 kiezen voor verbinding. Allereerst, met onszelf, dan volgt de rest vanzelf. Mijn lijntje gooi ik uit, met het schrijven van deze blog en nog meer… met het bouwen aan dit platform. Waarop ik mijn weg, tools, inspiratie en handvaten deel om die oh zo belangrijke verbinding weer te herstellen.

Oh 2021 wat was je bijzonder en ohhh 2022 HERE WE GO! 

Liefs,