oerkracht

Oerkracht – mijn motivatie

Ik geloof in de onuitputtelijke kracht van vrouwen, de oneindige bron van liefde die wij in ons hebben. Maar ook geloof ik dat wij ons nog te vaak klein maken, onzeker voelen, vergelijken met anderen en niet altijd inzien hoe HEEL we zijn. Van jongs af aan werd ons ingeprent, via sprookjes, romcoms of reclames, dat de zoektocht naar een partner en liefde en het starten van een gezin nummer één prioriteit zou moeten zijn. Het zou ons compleet moeten maken lijken alle verhalen te willen vertellen. Maar wat als we al compleet zijn? Wat als we ons eerst eens even richten op het opbouwen van een sterk en onafhankelijk zelfbeeld en een vervullend leven?

Een vrouw komt in haar kracht door haar lief te hebben en helemaal te laten zijn wie zij is. Dan komt zij tot bloei, gaat ze stralen en neemt ze haar omgeving hier automatisch in mee. En deze voeding kunnen we onszelf allemaal geven. Het begint met hoe we denken, wat we denken en de dingen die we doen die daaruit voortkomen. We kunnen onszelf programmeren en herprogrammeren wanneer die gedachten op dit moment nog weinig opbouwend zijn. En dat vind ik mega interessant, krachtig en inspirerend. We zijn niet gemaakt om onszelf klein te houden, we zijn gemaakt om op te bloeien, te stralen en onze liefde uit te dragen. Dat is het begin van een mooiere, liefdevolle wereld. Waarin eenheid en gelijkheid centraal staat. Wij vrouwen zijn de bron. De bron van oneindige onvoorwaardelijke liefde, waaruit letterlijk nieuw leven ontstaat. Het is onze oerkracht. 

En die oerkracht.. daar mogen we weer aan herinnerd worden. Te vaak en te veel vrouwen houden zichzelf nog klein, waarbij er een onzekerheid heerst in eigen kunnen van waaruit een mentale afhankelijkheid ontstaat. Volledig onterecht, een vrouw in haar kracht is ongekend sterk. En daarvoor ben ik hier. Om te helpen met dat stukje geloof en vertrouwen stukje voor stukje te herstellen. 

Dit stukje internet, zoals je misschien wel voelt, komt rechtstreeks uit mijn hart. Met als grootste wens een steunpilaar, inspiratie, cheerleader of wake-up call te kunnen zijn voor degene die het nodig heeft om weer haar kracht te (her)vinden om haar eigen mooiste pad te gaan lopen. Het is mijn droom om iedere vrouw die vastzit op een plek waar zij niet volledig tot bloei kan komen op te zien staan, zichzelf af te zien stoffen en opnieuw te zien beginnen.

Liefs,