woman-g44ec907d4_640

Als het ‘maatschappelijk plaatje’ benauwend voor je is..

Als het maatschappelijke plaatje waarin je zit benauwd voelt, twijfelachtig en de constante vraag in je achterhoofd laat sudderen: Is dit wel wat ik wil? Help ik je met die struggle én vertel ik je alvast.. je bent niet de enige, het maatschappelijke plaatje is een vrij beperkende maatstaf, is redelijk gedateerd en past allang niet meer bij iedereen en deze ‘nieuwe wereld’. Ik ben er ook “zo één” die niet helemaal in dat plaatje past en heb me er dan ook met liefde uit losgerukt 😉 Ik denk en ben ‘anders’ en ken de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Binnen het maatschappelijke plaatje is lang niet altijd ruimte voor jouw eigenheid, authenticiteit en talenten. Het is alleen niet aan die buitenwereld om jou dat ‘andere leven’ en talent toe te kennen, het is aan jezelf om het vast te pakken, te ontwikkelen en te gaan léven. 

Je wordt geboren met een doel, een missie, een waarde die je te brengen hebt. Door alle opgelegde druk, regels, verwachtingen, beperkende gedachten en structuren laagje voor laagje af te pellen en los te laten kom je bij dat doel. Het begint bij één stap, één simpele keuze: 

Voor jezelf kiezen en besluiten het anders te gaan doen. Vanaf nu. 

Jaren geleden stond ik ook op dat punt. Op veel vlakken zwom ik altijd al een beetje tegen de stroom in, maar toch had de norm, ´huisje boompje, beestje`, langzaam terrein gewonnen in mijn leven. Ik voelde me daardoor niet meer mezelf, verloor mijn plezier, levenslust energie en motivatie. Logisch, ik zag (onbewust) het nut er niet van in om te leven op de manier waarop ik deed. Ik voelde me soort van verdwaald met een relatie die niet pastte, een omgeving waarin ik woonde die me benauwde en waarin ik niet mezelf kon zijn, ik voelde me er te veel en niet op mijn plek. Ik deed jobs waarvan ik altijd wist, dit is maar voor even tot ik weer voor mezelf begin en kan gaan doen wat ik echt wil, wat mijn hart wil en waarvoor ik hier ben.

Mijn eigen leven invullen, mijn eigen ritme volgen, mijn eigen dingen doen omdat ik van binnen voel dat ik ze wil doen. Dat was en is mijn grootste wens. Uitdragen waarvan ik voel dat het waarde heeft en het er echt toe doet. Herkenbaar?

Reiki to the rescue

Ik help jou op dezelfde manier als ik dat ik mezelf hielp. Ik bouwde mezelf op van burn out, depressief, slecht keuzes kunnen maken, afhankelijk, enorm veel denken, twijfelen en “zinloze” dagen tot energiek, vol levenslust, uitdagingen aangaan, veranderingen door durven voeren, doen wat ik leuk vind, volledige afhankelijkheid en dagen die me voldoening geven. Stap voor stap leerde ik mezelf de tools. En die tools reik ik jou aan, als je ze wilt. Bij mij begon het toen ik zei, Nee, zo niet langer, ik ga het nú anders doen. 

Verschillende leraren had ik en heb ik nog steeds, soms een spiegel, soms iemand die me helpt met het losmaken en oplossen van overtollige ballast, patronen en onbewuste overtuigingen die me weerhouden van wat ik echt wil. Soms zijn het leraren waar ik naartoe ga, soms in de vorm van een boek, training of.. reiki.

Reiki is één van die “leraren” en helpt mij: 

 • Wanneer ik uit contact ben geraakt met mijn lichaam weer in contact te komen
 • Wanneer ik angst gedachten heb en/of stress ervaar, brengt het me weer terug naar vertrouwen
 • Wanneer ik ‘zwaarte’ voel, dat weer kwijt te raken en me licht en VRIJ te voelen
 • Weer te VOELEN
 • Vanuit het beter voelen ontstaat weer helderheid en WETEN
 • Het denken, twijfelen, wikken, wegen en malen stopt
 • Antwoorden te krijgen op vragen
 • Spanning in mijn lichaam te verzachten en te laten verdwijnen
 • Aan stilte en rust in mijn hoofd en gedachten
 • Saboterende patronen in te zien, doorzien en oplossen
 • Altijd weer terug naar een staat van liefde, rust en vertrouwen
 • Helder te krijgen welke stappen en keuzes goed zijn voor mij 
 • Los te laten, zowel spanning in mijn fysieke lichaam, als gedachten, angst, controle, dingen, mensen en situaties die niet meer bij mij passen. 
 • Als ik niet weet wat te doen of overspoeld wordt door ‘alles wat moet gebeuren’, brengt het mij weer terug in het nu, creëert het perspectief, rust en vertelt het mij wat mijn volgende stap mag zijn
 • Te ontspannen….

Reiki ervaringen

Dit zijn mijn ervaringen en er zijn er nog veel meer, weet dat ieders ervaring anders is. Voorheen was het zo dat ik altijd naar iemand toe ging die mij reiki gaf, nu is het zo dat ik het zelf kan en dagelijks inzet. Als je er meer ervaren mee bent, kun jij dit óók en kan het je houvast worden op de momenten dat je wel wat zekerheid kunt gebruiken of gewoon even lekker “terug in jezelf wilt zakken”.

Ik geloof heel sterk in ‘alles heeft een reden’, als je door die bril naar de wereld kijkt word alles een richtingaanwijzer, ik hou er van! Zo ook deze blog die uit mijn vingers vloog, waarvoor ik de inspiratie kreeg nadat ik vanmorgen reiki had gedaan. Ik somde op wat reiki mij bracht en daarmee ook voor anderen kan betekenen. Kijkend naar het lijstje voelde ik zo’n stoot aan energie, dit moet iedereen kennen, weten en voelen! Ideaal gezien… zouden we er mee opgroeien en zou het onderdeel zijn van onze ‘scholing’, zodat we niet eerst UIT contact hoeven te raken met onszelf, vastlopen etc. maar zo ver zijn we nog niet. 

Nu zijn we hier, en jij die dit leest voelt misschien wel dat het iets voor je kan zijn. En laat nou precies… alles een reden hebben. 

Liefs,